28.8.16

Il fait très beau

On oublie tant de soirs de tristesse
mais jamais un matin de tendresse





27.8.16

Fluit

Ik denk dat de wereld een stuk beter zou zijn als er minder macho's in de wereld waren.
Specimen waar ik me gelukkig niet bij moet rekenen. Te intelligent waarschijnlijk om in alles het verlengstuk van mijn fluit te willen zien. Misschien ben ik wel op de verkeerde wereld geboren als ik zo een beetje rond me heen kijk. Breng me maar naar een parallel universum.
"Beam me up Scotty, there's no sign of intelligent life down here."

24.8.16

Hoop

Zelfs als er geen meer was...


22.8.16

Missen

Het is nu 82 dagen geleden dat ik de deur van mijn kantoor achter me dicht trok en ik heb het nog geen moment gemist. Hier en daar iemand die voor het leven goeie kennis of vriend zal blijven maar anders niets of niemand.
Vooral de opgefokten niet, meestal juist diegenen die het minst te bieden hadden als er geen licht op hen scheen. Ook diegenen die het actiefst waren in commentaar achter je rug maar nooit in je gezicht. Tjeven van de hoogste orde. Ik mis ook geen missie, geen visie, geen strategie voor zover ze er eigenlijk ook al waren. Ze veranderden teveel om er nog van wakker te liggen. Ik mis ook de motivatie-, coaching- en evaluatiespelletjes voor volwassen niet. Vooral niet omdat de meesten die er in betrokken waren hun korte broek van de jeugdbeweging of papschool niet ontgroeid waren.
Ook van de zoveel km file op de wegen lig ik niet meer wakker. Eenmaal opgelost heb ik alle ruimte om me te verplaatsen met auto of motor.
Het is zalig zelf in te vullen wat je wil, je eigen visie, missie en strategie te hebben en ze ook aan te passen als het klopt om met jezelf en je geliefden in vrede leven en enkel om te gaan met wie het echt de moeite is...

21.8.16

Daarom alleen

Als ik ga is het niet om de prachtige natuur, de slikken en de schorren, het wonderbaarlijke reservaat, de wonderbaarlijke wereld van witte reigers en zwarte zwanen, de zee die zwijgend zijn verhaal vertelt, keer op keer en heen en weer.
Nee, als ik ga dan is het alleen voor jou, alleen met jou,
alleen om jou te zien en te voelen.
Anders zegt het me niets...

Track & Trace

Aan het tijdstip, de URL, het OS, de browser, de resolutie, 
wat men juist bekijkt enzovoort kan een blogger veel leren.
Ooit geleerd dat je moet weten wie wat bezoekt, wanneer, het bewijs dus.
Tiens, curieusneuzen uit de roddeltent .
Gezien tijdstip, resolutie en URL gok ik op...


11.8.16

Bof

Wat simpel kan zijn moet je niet moeilijk maken.
We vergeten veel te veel om te genieten van het moment
en beseffen niet welke bofkonten we soms zijn...

6.8.16

Niet

Wat voorbij is komt niet meer langs.